Despre Noi

Istoric

In File din istoria orasului Topoloveni, autor Profesor Boalca Ion se afla informatii privind intemeierea primei gradinite in orasul Topoloveni ca fiind  in anul 1913.Aceasta a functionat in casa Bucsan pana in anul 1918, dupa care, prin staruinta Mariei Vladescu si cu sprijinul Societatii,,Indrumarea” este ridicat un local propriu cu doua sali de grupa.Astfel, la momentul istoric 1918 gradinita  cu program normal Topoloveni a fost printre primele doua gradinite satesti din tot judetul Muscel.

Pana in anul 1999 gradinita a functionat in spatii adaptate, la parterul blocurilor .Denumirea de ,,Lumea copiilor „este atribuita in anul 2006, an in care i se recunoaste autonomia de autoritate. Incepand cu anul 2010 gradinita dobandeste statutul de personalitate juridica integrala .

Despre

Grădiniţa  „Lumea copiilor” este o unitate de învăţământ preşcolar  ce a fost înfiinţată datorită necesitatii de a reuni grupele de program normal care functionau la parterul blocurilor, datorita creşterii demografice si datorita desfiintarii gradinitei cu program prelungit patronată de I.S.B., sectia Sculărie. Astfel, Grădiniţa ,,Lumea copiilor” este singura grădiniţă a blocurilor din oraş.

       În ziua de astazi, Gradinita cu program prelungit ”Lumea copiilor”, Topoloveni isi propune sa realizeze un mediu stimulativ, fara inhibitii, propice descoperirii si socializarii, o oferta educationala atractiva , o schimbare de mentalitati pentru a face fata schimbarilor, o invatare vizibila care sa vizeze impactul educational, un leadership instructional eficient si eficace si mai ales, sa reuseasca sa aduca copiilor bucuria lucrurilor simple , cotidiene, sa descopere lumea step by step  pentru a sedimenta experiente pe cale emotionala si durabila.

Grădinița cu program prelungit ”Lumea Copiilor” Topoloveni școlarizează începând cu anul 2022  și copiii cu varste cuprinse între 1,8 luni și 3 ani conform H.G. nr.566/2022
privind Metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a altor instituții de educație timpurie antepreșcolară.

În prezent în unitatea noastră funcționează cu:

 4 grupe mari, nivel anepreșcolar 

3 grupe nivel precșolar program normal ( grupă mica, mijlocie, mare)

3 grupe mici nivel preșcolar program prelungit 

3 grupe mijlocii nivel preșcolar, program prelungit

3 grupe mari nivel preșcolar, program prelungit

 

 

 

 

Lumea Copiilor

La Gradinita ”Lumea Copiilor”, Topoloveni credem că fiecare copil are o personalitate unică și un stil personal de a învăța. Cadrele didactice respectă valoarea intrinsecă a fiecărui copil și-i insuflă o dragoste de a învăța care să dureze întreaga viață